Trips op maat

 

Wilt u met een groep mensen op zee - een halve of een ganse dag? 

Neem daarvoor via het contactformulier contact met ons op. Wij kijken wat we voor u kunnen doen. 

 

Vriendelijke groeten

 

Het North Sea Pelagics -team.

 

 
 
Welkom op de site van North Sea Pelagics !

 

 

North Sea Pelagics neemt de organisatie van eendagstrips in het Belgische deel van de Noordzee op zich. Hierbij gaan we op zoek naar dolfijnen en andere zeezoogdieren en bieden we het brede publiek een uitgelezen kans om kennis te maken met deze dieren dicht bij huis. De trips georganiseerd door North Sea Pelagics, biedt het publiek ook de kans om zeevogels van kortbij in hun natuurlijk milieu te observeren.  Heel wat zeevogels komen rond het schip hangen in de hoop er wat voedsel te vinden, en stelen er op geregelde tijdstippen de show.

Zowel vertrek- als aankomstlocatie zijn gelegen in de in de haven van Oostende. In 2009 gaat North Sea Pelagics letterlijk en figuurlijk in zee met de ‘Albatros’, gelegen aan de Hendrik Baelskaai (Oostende). Dit schip kan aan hogere snelheid varen, zodat goede gebieden op zee vlugger bereikt worden.

De exacte route die wordt afgelegd hangt af van weersomstandigheden, waarnemingen van zeezoogdieren en -vogels in  voorgaande weken en waarnemingen gedurende de trip zelf. De duur van de tocht op zee bedraagt 8 à 10 uren, waarin een afstand van ca. 150km wordt afgelegd.

North Sea Pelagics biedt een kans om dolfijn(achtig)en waar te nemen, maar kan de waarneming van zeezoogdieren niet garanderen. Weersomstandigheden spelen een belangrijke rol en kunnen roet in het eten gooien. Dolfijnen en bruinvissen laten zich opmerken door hun rugvin wanneer zij boven water komen, maar golven (die ontstaan door wind) bemoeilijken echter het waarnemen/ontdekken van deze rugvinnen. De ideale weersomstandigheden zijn dan ook zonnig en quasi windstil weer. Alleen is deze combinatie niet op bestelling verkrijgbaar. De leden van North Sea Pelagics organiseren niet enkel de trip, ze speuren ook voortdurend de horizon af om dolfijnachtigen en vogels te vinden en aan het publiek te tonen.

Tijdens de trips komen vaak behoorlijke aantallen zeevogels  vlakbij het schip hangen.  Jan-van-Genten die naast het schip beginnen te duiken vormen een schitterend tafereel, een buitenkans voor fotografen.

 

 

Laatste info

 

 

Vanaf 4BFT wordt niet meer uitgevaren en wordt gezocht naar een andere datum.

 

OPGELET: we vertrekken om 07h45 - wees daar op tijd (07h35) !! Er wordt niet gewacht op telaatkomers !!

 

Bij eventuele vragen, gelieve contact op te nemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Bij problemen, contacteer Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vriendelijke groeten,

 

Het North Sea Pelagics-team.

 

Foto's

 

Wie één of meerdere trips heeft bijgewoond en foto's heeft genomen, mag deze steeds doorsturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De foto's of een link naar het album van de fotograaf worden dan op deze website geplaatst.

Je kan ze ook plaatsen op de Facebook pagina van North Sea Pelagics. 

 

 

Christine Eloot

Wouter Jan Strietman

Vergracht Redgy

Carl Van Den Broeck

 

Vriendelijke groeten,

Het North Sea Pelagics-team.

 

Aanstaande trips

 

Data van aanstaande trips worden aangekondigd via de facebook-pagina of de interne mailinglijst. 

Zit jouw emailadres daar nog niet in, gebruik dan het contactformulier op deze website.

We voegen je dan toe aan de mailinglijst. Telkens wanneer er een activiteit wordt georganiseerd, brengen we de mensen op de hoogte. Occasioneel gebeurt er ook een andere melding.  

We vertrekken met de "Albatros" om 7.45u vanaf de Hendrik Baelskaai te Oostende

 

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Afdrukken

 


De kostprijs om op deze dag een Noordzeesafari te beleven bedraagt momenteel 65€.

Hoe schrijf je je in voor deze safari?

Gebruik het contactformulier om je te laten opnemen in onze mailinglijst. We brengen je dan op de hoogte van een aanstaande trip. Je zal dus maximaal 3 à 4 keer jaar een email ontvangen. 

Wie mee op zee wil gaan op de eerstvolgende trip, zal dat kenbaar moeten maken voor het invullen van een formulier. De eerste 50-55 mensen die het formulier invullen, krijgen een uitnodiging tot betaling. Pas als de betaling is gebeurd, is de inschrijving effectief. Als de betaling niet gebeurt binnen de voorziene tijdspanne (ca. 1 week), zal de plaats opengesteld worden voor andere mensen. Alvorens u in te schrijven, neem de informatie op deze website (o.a. Belangrijke opmerkingen) goed door.

Bemerk dat wij niet kunnen garanderen dat er (echte) dolfijnen worden gezien. Er wordt gebruik gemaakt van recente informatie over aanwezigheid van dolfijnen om gericht te zoeken - maar deze zeezoogdieren verplaatsen zich onder water én snel, en ook weersomstandigheden spelen een rol.

 

Wenst u als groep een trip te reserveren (al of niet op een reeds geplande datum), vraag naar de mogelijkheden via het contactformulier.